Foto: F64
Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) nav īpaši apbēdināta par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) lēmumu pamest ministra amatu.

"Kā akmens novēlās," uzzinot par Sprūdža lēmumu atkāpties, sacīja LLPA izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis. Viņš piebilda, ka organizācija īpaši neskumšot pēc ministra, jo sadarbība ar pašu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju turpinās.

Viņš arī atzina, ka līdz ar Sprūdža aiziešanu no ministra amata kādu laiku nevajadzēs būt modriem "ierakumos" un nebūs jāgaida kārtējais lielgabala šāviens ar tiesiskuma priekšlikumiem, kam ir neprognozējamas sekas. Tāpēc nevarot teikt, ka ziņa par ministra lēmumu atkāpties Kučinski būtu apbēdinājusi.

Pašai organizācijai svarīgāk esot, lai turpmākos gadus ministrijā saglabātos esošā ierēdniecība, un lai par pašvaldību jautājumiem kompetentie cilvēki netiktu padzīti, vai neaizietu paši, kā tas ir noticis pēdējā laikā. "Ceram, ka šie cilvēki paliks un būs sabiedrotie," viņš piebilda.

Vaicāts, kurai partijai vajadzētu uzņemties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra portfeli, viņš atzina, ka LLPA ir gluži vienalga, no kuras partijas nāk ministrs. Taču svarīgākais esot, lai šim cilvēkam ir zināšanas par pašvaldību jautājumiem, jo tieši zināšanu trūkums par to esot "nogalinājis" Sprūdžu.

"Ja nav zināšanu, ir daudz gudrāk to atzīt un ieklausīties nozares profesionāļos," teica Kučinskis. Viņš atzina, ka pats, esot ministra amatā, savulaik ir daudz mācījies no ierēdņiem, kamēr Sprūdžam esot tikai sava patiesība, sava revolucionārā izpratne un apšaubāms padomnieku korpuss.

Jau ziņots, ka Sprūdžs nolēmis pamest ministra amatu ar šā gada 1.decembri. Ministrs šādu lēmumu pieņēmis, jo savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku.

"Sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa," skaidro ministrs.

Tāpēc turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām ir veicamas, nebūs populāras un nebūs arī iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ, norāda politiķis.

Premjers Valdis Dombrovskis (V), visticamāk, pieņems ministra demisijas rakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!