Foto: Publicitātes attēli

Apsūdzības par traģisko Rīgas pils ugunsgrēku būs, jo policija nepieciešamos pierādījumus ir savākusi, LNT raidījumā "900 sekundes" otrdien sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs norādīja, ka policija ir savākusi nepieciešamos pierādījumus un tagad strādā ar lieciniekiem, kā arī gaida visu iesaistīto ekspertu slēdzienus. "Taču es neatsakos no saviem vārdiem, ka policija nāks ar savu slēdzienu," sacīja Kozlovskis. Ministrs gan uzsvēra, ka nav tiesīgs procesa virzītāju vārdā sniegt sīkāku informāciju par iespējamajiem ugunsgrēka vaininiekiem, taču policijai pierādījumi ir. "Gribu teikt, ka policija izvirzīs konkrētu apsūdzību," sacīja ministrs, bilstot, ka vēl gan nevar zināt, ko tālāk lems prokuratūra un tiesa.

Kozlovskis sacīja, ka notikušajā ir daudzi iesaistītie, kuri ir piesaistījušai savus ekspertus, tāpēc ir jāgaida, kad visi būs apkopojuši nepieciešamo informāciju, policija tiem pa priekšu neskries. Piemēram, Valsts nekustamie īpašumi ir atkārtoti lūguši ugunsdzēsējus vēlreiz apsekot Rīgas pili.

Svarīgi visu informāciju apkopot arī apdrošinātāju dēļ, kuri gaida savu ekspertu atzinumus. To, kad policija varētu sniegt informāciju par nelaimes vaininiekiem, ministrs neprecizēja.

Jau vēstīts, ka 20.jūnija vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko izdevās likvidēt tikai pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru - izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā - 200 kvadrātmetru platībā. Par ugunsgrēka iemesliem sākts kriminālprocess.

Iepriekš ir bijušas vairākas spekulācijas par ugunsgrēks izcelšanās iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!