5. septembrī Cēsīs svinīgā pasākumā tika likts pamatakmens Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo jaunbūvei. Šis būs pirmais ugunsdzēsēju depo Latvijā, kas projektēts pēc Eiropas Savienības standartiem.

Jaunais depo būs mūsdienīga tehniskā bāze ugunsdzēsējiem, kuri ikdienā rūpējas par Cēsu un arī Vidzemes reģiona drošību.

Latvijas Republikas Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis: "Latvijas glābšanas dienestu tehniskā stāvokļa uzlabošana ir viena no Iekšlietu ministrijas prioritātēm. Iekšlietu nozares galvenais resurss ir cilvēks, un profesionālu darbinieku piesaistei ugunsdrošības jomā būtisks ir ne tikai atalgojums, bet arī tādi motivācijas faktori kā kvalitatīvi darba apstākļi un atbilstošs materiāli tehniskais nodrošinājums. Jāuzsver, ka Cēsu ugunsdzēsēju depo ir pirmais Latvijā, kas pēdējo gadu laikā tiks celts kā jaunbūve un projektēts atbilstoši ugunsdzēsēju vajadzībām."


VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane: " Šī jaunbūve būs mūsdienīga, Eiropas Savienības standartiem atbilstoša tehniskā bāze ugunsdzēsējiem. Mūsu mērķis ir nodrošināt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes Cēsu daļas darbiniekus ar darbam un tehnikas novietošanai piemērotām telpām. Jaunais Cēsu depo tiks nodots ekspluatācijā 2014. gada nogalē."

Projektā paredzēts izbūvēt auto garāžas ar novietni deviņām ugunsdzēsēju automašīnām un aprīkojumu to remontam, dienesta telpas, kurās komfortabli uzturēties diennakts dežūru laikā, administrācijas korpusu un īpašu sektoru ugunsdzēsēju apmācībām. Jaunais depo paredzēts 60 cilvēku personālam.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs: "Cēsu pilsētas attīstībai jaunā depo būvniecība ir nozīmīgs solis. Rūpes par vidi kā drošu dzīvesvietu iedzīvotājiem ir Cēsu pašvaldības prioritāte. Līdzšinējais ugunsdzēsēju depo Cēsīs ir kritiskā stāvoklī, tādēļ ar nepacietību gaidām jaunās telpas. Cēsu depo būs liels atspaids ugunsdzēsējiem, lai rūpētos par Vidzemes reģiona iedzīvotāju un ēku drošību pat vissarežģītākajās situācijās."

Projektu realizēs SIA "Modus būve". Kopējā platība ir 3400 kvadrātmetru un izmaksas nedaudz virs trīs miljoniem latu. Cēsu ugunsdzēsēju depo būvdarbus plānots pabeigt 2014. gada decembrī.

Projekta īstenotājs ir valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!