Foto: LETA
Reformu partija domā tikai par politiku, nevis par praktiskām lietām, tā ir šīs partijas traģēdija, kas noslēgsies ar to, ka partijas biedri, kurš nu to spēs, centīsies nopirkt sev biļeti uz kādiem citiem politiskiem spēkiem vai politikā vairs nedarbosies, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" paudis RP politiskais oponents, "Gods kalpot Rīgai" līderis un galvaspilsētas vicemērs Andris Ameriks.

Ameriks intervijā laikrakstam kritizēji demisionēt nolēmušo pašvaldību lietu ministru Edmundu Sprūdžu, stāstot, ka pašvaldība mēģināja runāt ar ministru par iespējamajiem risinājumiem sastrēgumu mazināšanai, "puteņa brīvbiļetēm", lūdza ministram kādu padomu, atbalstu.

"Tāpat arī mēģinājām sagaidīt atbalstu vides aizsardzības un sakārtošanas lietās. Bet sapratām, ka Reformu partija domā tikai par politiku, bet par praktiskām lietām ar to nav vērts runāt. Tā ir Sprūdža traģēdija, visas partijas traģēdija, kas noslēgsies ar to, ka partijas biedri, kurš nu to spēs, centīsies nopirkt sev biļeti uz kādiem citiem politiskiem spēkiem vai politikā vairs nedarbosies. Sprūdžs un [demisionējušais RP virzītais izglītības ministrs] Roberts Ķīlis ir pirmās bezdelīgas šajā procesā," paudis Ameriks.

Jau ziņots, ka Sprūdžs nolēmis no 1.decembra atstāt ministra amatu, jo "atšķiras viņa un Reformu partijas redzējumi" par nepieciešamajām reformām.

"Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas, nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ. Līdz ar to šo iemeslu dēļ esmu nolēmis atstāt ministra amatu 2013. gada 1.decembrī," informēja Sprūdžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!