Foto: Edijs Pālens

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir neizpratnē par konferedrācijas sociālā partnera - Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieka Egila Baldzēna izteikumiem, ka iedzīvotāji esot pārāk kūtri un vāji spējot aizstāvēt savas intereses, bet streikiem esot jābūt biežākiem, portāls “Delfi” uzzināja LDDK.

LDDK izbrīnījusi Baldzēna "atzīšanās, ka arodbiedrību darbinieki ir neveiksmīgi aicinājuši savus biedrus uz streikiem". Tagad LBAS priekšsēdētāja vietnieks publiski aģitējis, ka, bieži un regulāri nestreikojot, dzīves uzlabojumi būšot mazāki.

"Šādi izteikumi ir pretrunā tam novērtējumam, ko vēl pagājušā nedēļā arodbiedrību vadītāji deva darba konfliktu risināšanai ar sociālā dialoga palīdzību, ko nu jau divdesmit gadus Latvijā izmanto gan darba devēji, gan ņēmēji," norāda LDDK.

Konfederācija uzsver, ka darba vai sociālo konfliktu risināšana ar streiku palīdzību nekādā veidā neveicinātu strādājošo dzīves līmeņa uzlabošanos, jo tie negatīvi ietekmētu gan valsts iekšzemes kopproduktu, gan darba ražīgumu, gan darba devēju ienākumus un līdz ar to viņu iespējas uzlabot strādājošo atalgojumu, sociālās garantijas un darba apstākļus.

Tādā veidā nebūtu iespējams arī straujāk likvidēt Latvijas atpalicību no attīstītajām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

LDDK norāda, ka tā vienmēr ir ļoti augstu vērtējusi Latvijas strādājošo izpratni par ekonomiku un gatavību risināt problēmas dialoga ceļā, balstoties uz racionāliem argumentiem. To atzinis arī Baldzēns.

LDDK aicinājusi sava sociālā partnera - LBAS - līderus "izvairīties no demagoģiskas un nepārdomātas retorikas, vairāk ieklausīties arī savos biedros un izmantot sociālā dialoga iespējas, jautājumus konstruktīvi risinot sarunu ceļā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!