Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aicina Pierīgas pašvaldības nevis paust sašutumu un kritiku par galvaspilsētas ieceri no nākamā gada piešķirt visiem Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā, bet gan uzsākt sarunas un, iespējams, vienoties par šādām atlaidēm arī citās municipalitātēs deklarētājiem.

Ušakovs savā profilā sociālajā tiklā "Facebook" pauda, ka Pierīgas pašvaldībām nevajadzētu ironizējot izdomāt "sēņu nodokli" rīdziniekiem, bet gan  sēsties pie sarunu galda ar Rīgas domi un meklēt visiem izdevīgus risinājumus, lai arī Pierīgas pašvaldību iedzīvotāji izmantotu galvaspilsētas sabiedrisko transportu ar atlaidi.

Rīgas dome ir gatava slēgt līgumus ar visām Pierīgas pašvaldībām ar visiem izdevīgiem nosacījumiem, sola Ušakovs.

Jau ziņots,  Rīga plāno no 1.janvāra mainīt sabiedriskā transporta biļešu cenas - rīdziniekiem biļetēm piemēros 50% atlaidi un tās maksās 42 santīmus jeb 60 eiro centus, bet pilsētas viesiem un tiem, kas nav deklarējušies galvaspilsētā, - 84 santīmus jeb 1,2 eiro. Izmaiņas neattieksies uz skolēniem un profesionālo skolu audzēkņiem, kuri sabiedrisko transportu jau izmanto par brīvu.

Mainīsies arī mēneša braukšanas biļešu cenas. Pašlaik mēneša biļete vienam transportam maksā 29,1 latu, diviem - 35,6 latus, trīs transportiem - 45,9 latus. No 1.janvāra ieviesīs vienotu mēneša biļeti visiem transporta veidiem, kas maksās 29,1 latu.

Šādi Rīga cer veicināt deklarēšanos galvaspilsētā. Pašlaik Rīgā dzīvojot aptuveni 100 000 nedeklarēto iedzīvotāju, ja viņi deklarētos galvaspilsētā, pašvaldības ieņēmumi  varētu pieaugt par 25%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!