Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji Rimants Kuzma un Agnese Indriksone darba tiesiskās attiecības ar biroju pagaidām nav pārtraukuši, portālam "Delfi" sacīja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien, 29.septembrī, ziņoja, ka no darba KNAB aizgājis Rimants Kuzma, kurš izmeklējis tā dēvēto "oligarhu lietu", un izmeklētāja Agnese Indriksone, kura šķetināja korupciju "Daugavpils siltumtīklos".

Šaboha portālam "Delfi" norādīja, ka KNAB neviens izmeklētājs nav pametis, un Personāla daļā viņa noskaidrojusi, ka arī atlūgumi pagaidām no izmeklētājiem nav saņemti. KNAB pārstāve gan nešaubījās par to, ka abi izmeklētāji kārtojuši un nokārtojuši prokurora pārbaudījumus.

Tā dēvēto "oligarhu lietu" KNAB sāka 2011.gada pavasarī. Septiņiem cilvēkiem ir piemērots statuss "persona, pret kuru sākts kriminālprocess", saistībā ar šo lietu izskanējuši arī uzņēmēja Viestura Koziola un Aināra Šlesera vārdi. KNAB gan nav paziņojis, ka šajā lietā kādam būtu aizdomās turētā statuss, un pats Šlesers paredz lietas izgāšanos pavisam.

"Daugavpils siltumtīklu" lietā KNAB šā gada sākumā veica kratīšanas 25 dažādās vietās, tai skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darba vietās. Kopumā tika aizturētas sešas personas, no tām divas ir pašvaldības amatpersonas. Diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai piemērots apcietinājums. Tika vēstīts, ka šajā lietā aizturēts un vēlāk ar tiesas lēmumu apcietināts Daugavpils toreizējais vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kā arī uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!