Foto: LETA

Apzinoties savu atbildību, Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) meklēs risinājumus viedokļu daudzveidības nodrošināšanai bezmaksas apraidē, norādīja NEPLP locekle Aija Dulevska.

Viņa skaidroja, ka šāds lēmums nebija negaidīts, jo komerckanāli cieta zaudējumus no dalības bezmaksas apraidē. NEPLP locekle piebilda, ka ar TV3 un LNT aiziešanu no bezmaksas apraides zaudēs ne tikai Latvijas Televīzija, jo palielināsies tās izmaksas, bet galvenokārt zaudēs skatītāji, jo bezmaksas apraidē nebūs pieejama viedokļu daudzveidība.

"Tas nav jautājums tikai par diviem komersantiem, bet par Latvijā ražotu saturu latviešu valodā. Viena pati sabiedriskā televīzija to nevar paveikt," teica Dulevska.

Viens no iespējamiem risinājumiem varētu būt bezmaksas apraides finansēšanas nodalīšana. Ja to kā sociālo pakalpojumu apmaksātu valsts, tad gan sabiedriskajai televīzijai, gan komerckanāliem tam līdzekļi nebūtu jātērē, skaidroja Dulevska.

Kā ziņots, "Modern Times Group" (MTG) vadība pieņēmusi lēmumu - no 2014.gada 1.janvāra TV3 un LNT kanālus raidīt tikai maksas platformās.

Juridiskā statusa maiņa ļaus nākamgad kanālos TV3 un LNT palielināt Latvijā veidoto oriģinālsaturu par aptuveni trešdaļu, kas kopā ar kvalitatīvu ārzemju saturu veido LNT un TV3 pievilcību. MTG uzskata, ka kompānijas jaunie Latvijā veidotie projekti kļūs tikpat populāri kā līdz šim piedāvātie, kā, piemēram, seriāls "Viņas melo labāk" un citi.

Šīs izmaiņas skars 6%-7% skatītāju, kuri pašlaik televīziju skatās tikai bezmaksas apraidē. Mēs aicinām visus, kurus skars šīs izmaiņas, jau šobrīd sākt izvērtēt un izvēlēties sev piemērotāko kabeļtelevīziju, satelīttelevīziju vai virszemes televīzijas maksas paketi, lai, sākot ar 2014.gada 1.janvāri, varētu turpināt skatīties iemīļotākās kanālu TV3 un LNT pārraides, raidījumus, seriālus un šovus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!