Foto: F64
Lai arī 2014.gada valsts budžets jau iesniegts Saeimā, Iekšlietu ministrija (IeM) atradusi veidu, kā gūt papildu finansējumu dažādu vajadzību segšanai – to ieplānots darīt, palielinot prognozētos valsts pamatbudžeta ieņēmumus no naudas sodiem, ko par pārkāpumiem ceļu satiksmē uzliek Valsts policija.

IeM aplēsusi, ka, novirzot šādi iegūtos līdzekļus ministrijas jauno politikas iniciatīvu finansēšanai, turpmākos trīs gadus dažādu vajadzību segšanai varēs papildus novirzīt vairāk nekā 1,4 miljonus latu (ap 2,089 miljoniem eiro) gadā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) pirmdien valdības komitejas sēdē skaidroja, ka IeM nākusi klajā ar šādu ierosinājumu, jo, gatavojot 2014.gada valsts budžetu, tās prioritātēm atvēlēti tikai 17% no pieprasītajiem līdzekļiem.

Ministrs uzsver, ka papildu ieņēmumi no soda naudām par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tiks gūti, ne tikai izmantojot Valsts policijas rīcībā esošos fotoradarus, bet arīdzan liekot lietā videoieraksta iekārtas, ar kurām šogad aprīkotas 86 policijas automašīnas.

Pret šādu pieeju gan iebilst Finanšu ministrija, kura par pamatotiem uzskata tikai dažus no pasākumiem, ko iecerēts finansēt, izmantojot soda naudās iekasētos līdzekļus.

Tomēr valdības komiteja pirmdien lēma, ka līdz šā gada 18. oktobrim Finanšu ministrijai un IeM jāvienojas par valsts pamatbudžeta ieņēmumu prognozes palielināšanu un to, kādām IeM vajadzībām tiks novirzīti soda naudās iekasētie līdzekļi. Pēc tam tiks sagatavoti priekšlikumi, kurus iesniegt uz valsts budžeta likuma 2. lasījumu Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!