Foto: DELFI

Stiprā vēja dēļ, kas šonakt plosījās Latvijā, līdz plkst.7 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) bija saņēmis jau 137 izsaukumus.

Visnopietnākos postījumus vējš nodarījis Liepājā, kur Salmu ielā nobrukusi jaunceltne ar sastatnēm. Gruveši apbēruši mikroautobusu un ceļa braucamo daļu. Pēc VUGD rīcībā esošās informācijas, cilvēki negadījumā nav cietuši.

Rīgā kāds vēja nolauzts koks uzkritis uz trim automašīnām, kā arī krītot izsitis vairākus logus piecstāvu dzīvojamai mājai.

Pirmais iedzīvotāju lūgums palīdzēt novērst vēja radītos postījumus saņemts vakar plkst.20.37 no Rīgas, kur brāzmās bija norauta kāda izkārtne.

Visvairāk izsaukumu - 78 - saņemti no Rīgas reģiona, otrajā vietā izsaukumu skaita ziņā ierindojas Zemgales reģions, bet Kurzeme - tikai trešajā.

Kā jau ierasts, lielākajā daļā gadījumu jeb 110 izsaukumos glābējiem nācies novākt uz ceļa braucamās daļas nokritušus kokus un zarus, kas traucējuši satiksmi. Koki krituši arī uz automašīnām un elektrības vadiem, bet citviet sagāztas sastatnes.

Kā novēroja aģentūra LETA, stiprais vējš naktī ievērojami papostījis arī Rīgas centru. Piemēram, Dzirnavu ielā kādam veikalam nolauzta izkārtne, dzīvojamās mājas pagalmam Antonijas ielā vējš "izpūtis" vārtus, netālu no Baznīcas ielas kādai ēkai atrauta skārda jumta loksne.

Brīvības ielā apgāztas vairākas ceļazīmes, savukārt Marijas ielas graustam vējā sadriskāts fasādes pārsegums. Daudzviet Rīgā sastopamas policijas ekipāžas.

Kā ziņots, aizvadītajā naktī Latvijai no Kurzemes uz Vidzemi pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt savu spēku. Jaunākais Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra paziņojums liecina, ka Rīgā šorīt saglabāsies dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 25 metriem sekundē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!