Foto: DELFI
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valde nākamnedēļ sanāks uz sēdi, lai izvērtētu sarunu procesu ar politiķiem par skolotāju algu celšanu, kā arī lemtu par tālāko rīcību, aģentūrai BNS pastāstīja LIZDA vadītāja Ingrīda Mikiško.

Mikiško arī atgādināja, ka joprojām skolotājiem ir aktuāls streiks, kas varētu notikt nākamā gada pavasarī, gadījumā, ja skolotāju prasības netiks ievērotas.

Otrdien LIZDA vadība tikās ar "Vienotības" frakciju, lai atkārtoti pārskatītu skolotāju prasības. Mikiško gan teica, ka, visticamāk, skolotāju prasības - palielināt pedagogu minimālo darba algas likmi līdz 310 latiem netiks izpildītas.

Sarunu gaitā atkārtoti tika arī pārrunāti jautājumi par nepieciešamajām reformām, kā arī jautājumi, kas skar skolotāju algu finansēšanas modeļa maiņu.

Valdes sēde notiks 7.novembrī.

Jau ziņots, ka pedagogiem valdība piedāvājusi minimālo darba likmi palielināt līdz 295 latiem, taču pedagogi uzstāj uz to, ka minimālā darba likme jāpalielina līdz 310 latiem. Tāpat nepieciešams palielināt arī valsts finansējumu zinātnei.

Pagājušajā nedēļā pie Saeimas piketā pulcējās aptuveni divi tūkstoši pedagogu, lai atgādinātu par savām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!