Foto: LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns savu atbildi par šodienas nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) lēmumu sniegs jaunnedēļ, jo viņu pārsteigusi forma, kādā partija pieņēmusi lēmumu par viņa izslēgšanu un atsaukšanu no ministra amata.

Bordāns aģentūrai LETA stāstīja, ka viņu pārsteigusi forma, kādā partija var lemt par neuzticības izteikšanu ministram, jo viss viņa darbs ir bijis atbilstošs partijas programmai.

Ministrs piebilda, ka patlaban negribētu minēt iemeslus viņa izslēgšanai no partijas, bet Bordāns tos nevar nesasaistīt ar maksātnespējas procesa jautājumiem. Viņaprāt, šis varētu būt būtiskākais iemesls, nevis runas par partiju, kuras nemaz neeksistējot.

Bordāns paskaidroja, ka viņam vēl jāsaprot dažādas nianses jautājumā par viņa izslēgšanu, līdz ar to plašākus komentārus un savu nostāju viņš varēs sniegt jaunnedēļ.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK vērsusies pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Nacionālajā apvienībā ietilpstošā partija "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK šodien valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas Jāni Bordānu.

TB/LNNK valde uzskata, ka tieslietu ministra faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

Ar Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. Nacionālās apvienības pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā "Demokrātiskie patrioti", kas paziņojusi par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija, norāda Ozoliņa.

Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka. Ņemot to vērā, TB/LNNK valde lēmusi par Bordāna izslēgšanu.

"Laikā, kad nacionālā apvienība pabeidz patriotisko spēku konsolidācijas procesu, situācija, kurā viena no apvienības publiskajām amatpersonām veido jaunu partiju, ir neloģiska un absurda", teikts VL-TB/LNNK paziņojumā presei.

Tāpat VL-TB/LNNK paziņo, ka Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, kura šobrīd pilda biedrības "Demokrātiskie patrioti" valdes priekšsēdētājas pienākumus, vairs nav uzskatāma par apvienības pārstāvi.

VL-TB/LNNK uzskata, ka jaunu partiju veidošana īsi pirms vēlēšanām sadrumstalo nacionāli domājošo pilsoņu spēkus un var stiprināt "Saskaņas centra" pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!