Foto: LETA
Par Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku otrdien ar domes lēmumu iecelts līdzšinējais policijas priekšnieka vietnieks Juris Lūkass.

Lūkass dzimis 1971.gadā, ieguvis tiesību zinātņu bakalaura grādu Sociālo tehnoloģiju augstskolā un sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātē.

Līdz šim Lūkass bija Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks, pirms tam bija pašvaldības policijas Kurzemes rajona pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas pašvaldības policijas ilggadējais priekšnieks Jānis Geduševs atstās amatu un sāks strādāt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdē, bet viņa vietā policiju vadīs Juris Lūkass, kurš līdz šim bija priekšnieka vietnieks.

Geduševs Rīgas pašvaldības policiju vada kopš 2002.gada. Iepriekš viņš bija Valsts prezidenta apsardzes priekšnieka vietnieks. Geduševs mācījies 7.vidusskolā, 2001.gadā pabeidzis arī Sociālo tehnoloģiju augstskolas Tiesību zinātņu fakultāti, iegūstot jurista kvalifikāciju.

1995.gadā viņš pabeidza Nacionālo aizsardzības akadēmiju ar vada komandiera kvalifikāciju, 1997.gadā - drošības dienesta virsnieku militāros kursus. Geduševs pabeidza dažādus militārus kursus arī ASV, Dānijā. 1991.gadā Geduševs strādāja 1.policijas bataljonā, Augstākās padomes apsardzes dienestā, no 1992. līdz 1993.gadam - Latvijas Republikas Drošības dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!