Foto: LETA

Šogad Ziemassvētku laikā Rīgu rotās četras svētku egles, kas otrdien tika izraudzītas SIA "Rīgas meži" apsaimniekotajā Tīreļu mežniecībā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Egles uz mežu devās meklēt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) kopā ar hokeja kluba "Dinamo Rīga" līdzjutējiem.

Mērs norādīja, ka šis ir pirmais gads, kad tiek izvēlētas četras Ziemassvētku egles. Pilsētas galvenā egle šogad tiks novietota 11.novembra krastmalā netālu no Akmens tilta, egle rotās arī Doma laukumu, bet vēl vienu uzstādīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā, savukārt ceturtā greznosies pie šovasar atklātās "Ziemeļblāzmas" kultūras pils.

Egles uz Rīgu tiks nogādātas jau trešdien, bet tās svinīgi iedegs 1. decembrī, kad tiek svinēta pirmā Adventes svētdiena.

Tā kā nākamais ir ziemas Olimpisko spēļu gads, kā arī eiro ieviešanas gads, egles tiks dekorētas atbilstoši tematikai. "Naudu eglēs nekārsim, bet pārsteigums no pilsētas māksliniekiem būs," norādījis Ušakovs.

Vienlaikus ar Ziemassvētku egļu iededzināšanu pilsētā ieslēgs arī svētku apgaismojumu. Šogad tiks izgaismota arī jaunā promenāde, kas stiepjas aiz Dzelzceļa tilta.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgas mežos tradicionāli norisinās katru gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!