Aukstais laiks Rīgā nesis pirmos cilvēku upurus - triju dienu laikā galvaspilsētā nosaluši četri vīrieši un sieviete, informēja Tiesu medicīnas ekspertīžu centra direktores vietnieks Guntars Grauss.
Divi nosalušie vīrieši atrasti māju kāpņu telpās, divi - dārzu mājiņās, savukārt sieviete atrasta uz ielas. Divi vīrieši bija aptuveni 60 - 70 gadus veci, divi nosalušie - aptuveni 50 gadus veci, bet sieviete - aptuveni 45 gadus veca. Grauss pagaidām nevarēja pateikt, vai nosalušie bija alkohola reibumā.

Arī Valsts apdegumu centrā pirmdienas vakarā ievietoti četri cilvēki, kas apsaldējumus guvuši aukstajās brīvdienās, taču palīdzību viņi meklējuši novēloti, un mediķi šaubās, vai izdosies glābt viņu rokas un kājas.

Centra direktore Monika Savicka pastāstīja, ka kāds vīrietis ar vispārēju ķermeņa atdzišanu atvests no Aizputes, bet divas bezpajumtnieces Rīgā smagi apsaldējušas gan rokas, gan kājas, un diez vai mediķiem izdosies tās glābt.

Savicka atgādināja, ka, parādoties pirmajām apsaldējumu pazīmēm - apsārtumam, sāpēm, nejūtīgumam, kāju tirpšanai un ielaistos gadījumos - tūskai -, iedzīvotājiem nekavējoties jādodas pie ārsta.

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā vietām noslīdēja līdz -15 grādiem un sinoptiķi aukstu laiku sola arī šonedēļ. Ik gadu, laikam kļūstot aizvien aukstākam, mediķiem jāsniedz palīdzība gan uz slidenajām un piesnigušajām ielām pakritušajiem, gan arī apsaldējumus guvušiem cilvēkiem. Pārsvarā apsaldējumus gūst cilvēki reibumā vai bezpajumtnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!