Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas dome Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo cilvēku radiniekiem izmaksās kompensācijas 10 000 latu apmērā, bet cietušajiem - kompensācijas līdz 5000 latu.

Tāpat galvaspilsētas dome ir gatava segt bojāgājušo cilvēku bēru izdevumus, pēc Rīgas domē sasauktās sanāksmes žurnālistiem uzsvēra Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Bojāgājušo radiniekiem plānots piedāvāt iespēju savus piederīgos apglabāt 1. Meža kapos, netālu no ieejas, bet arī tiem, kas no šī piedāvājuma atteiksies, dome sola sniegt visu iespējamo palīdzību saistībā ar traģēdijā zaudēto tuvinieku apglabāšanu.

Tuvākajās dienās Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas tālrunis darbosies diennakts režīmā. Departamenta direktore Irēna Kondrāte aicina visus traģēdijas tuvumā mītošos zvanīt uz šo tālruni, ja radušās aizdomas, ka kādā no kaimiņu mājokļiem bez pieskatīšanas palikuši bērni vai aprūpējami cilvēki, kuru piederīgie varētu būt cietuši, sabrūkot veikalam. No pirmdienas, zvanot pa šo tālruni, būs iespējams saņemt arī informāciju par iespējām ziedot līdzekļus konkrētu nelaimē cietušo cilvēku ārstēšanai vai bojāgājušo cilvēku tuvinieku atbalstam.

Rīgas domes Labklājības departamenta tālrunis ir 80005055.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā traģēdijā, kad ielūza lielveikala "Maxima" jumta konstrukcijas, dzīvību zaudēja vairāki desmiti cilvēku. 

Gan pašmāju gan ārvalstu amatpersonas izteikušas līdzjūtības bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!