Foto: DELFI

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) atvainojas par rēķinu izrakstīšanu sabrukušā lielveikala "Maxima" cietušajiem cilvēkiem.

Piektdien preses konferencē Ārstniecības departamenta direktore Anita Kalēja skaidroja, ka rēķini par saņemto palīdzību ir izrakstīti trīs pacientiem, kuri tuvākajā laikā tiks informēti par to, ka tie nav jāapmaksā.

Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle vēlāk precizēja kolēģes sniegto informāciju, norādot, ka šāds rēķins ir iedots tikai vienam pacientam. Viņa arī skaidroja, ka rēķini par saņemto palīdzību tiek izrakstīti visiem nelaimē cietušajiem pacientiem, bet tie viņiem netiek izsniegti, jo tie nav jāapmaksā.

Jau ziņots, ka Krīzes vadības padome šorīt nolēmusi no "Maxima" lielveikala sabrukšanas traģēdijā cietušajiem pacienta iemaksas neiekasēt,  informēja Veselības ministrijā (VM).

Jaunākā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegtā informācija liecina, ka lielveikala drupās atrasti jau 33 bojāgājušie.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala drupās aprakto cilvēku skaits pagaidām nav zināms. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, ugunsdzēsējiem ir "kādu padsmit" cilvēku telefona numuri, kuriem tiek mēģināts zvanīt, taču tiek pieļauts, ka daži no šiem cilvēkiem neatrodas veikala drupās. Glābēji ir apzinājuši visus savus darbiniekus, un ir zināms, ka drupās ugunsdzēsēju vairs nav.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442. Bukša pastāstīja, ka šorīt zvani saņemti daudz retāk, nekā tas bija pagājušajā naktī. Daudzi dienestam zvanījuši un interesējušies par asins nodošanas iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!