Foto: F64

Bijušais valdības vadītājs Aigars Kalvītis neuzskata, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), paziņojot par atkāpšanos, ir rīkojies atbildīgi.

Kalvītis sacīja, ka neuzskata, ka šāda rīcība Latvijai patlaban ir tā labākā. Jo īpaši pēc tik smagas traģēdijas, kāda notika Zolitūdē, kad sabiedrība ir iedragāta. "Tieši tagad ir vajadzīga persona, kas spēj visus saliedēt," sacīja Kalvītis. Pēc viņa domām, tieši Dombrovska kā valdības vadītāja pienākums ir nodrošināt stabilitāti un mieru valstī.

Ekspremjers ir pārliecināts, ka Dombrovskim vajadzēja turpināt vadīt valdību un kaut kādā veidā mīkstināt tās traģiskās sekas, kas vēl ir tikai gaidāmas. Savukārt, atstājot amatu, izpildvarā vairs nav neviena atbildīgā. Tāpat šādu soli Dombrovskim nevajadzēja spert, apzinoties, ka nākamgad būs Saeimas vēlēšanas un notikumi ap tām vēl vairāk satricinās sabiedrību.

Viņaprāt, ja premjers uzņemtos politisko atbildību, viņš neatkāptos no amata. "Pagaidām tas izskatās tā: netieku galā ar problēmu, tieciet tagad paši galā," noteica Kalvītis.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis nolēmis demisionēt. Par atkāpšanos no amata Dombrovskis paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī pastāvošās problēmas.

Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!