Foto: Publicitātes foto
Karostā paredzēts nojaukt 11 vidi degradējošas būves ar nekvalitatīvām padomju laika piebūvēm, ēku, kas atrodas avārijas stāvoklī un ir cilvēkiem bīstama, vienu saimniecības ēku un demontēt būvju pamatus. Tas tiek darīts, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību Liepājā, izveidojot tai nepieciešamo infrastruktūru.

Projekta "Uzņēmējdarbības teritoriju un to nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība Liepājā" ietvaros nākamā gada laikā ir paredzēts sakārtot pašvaldībai piederošās teritorijas Virssardzes ielā 8, 9, 12 un Lazaretes ielā 6. Paredzēta vides sakārtošana, esošo graustu, kas bojā pilsētas ainavu un kas ir bīstamas apkārtējai videi un cilvēkiem, nojaukšanu, kā arī būvgružu savākšanu un aizvešanu.

Iepirkuma konkursa rezultātā par tiesībām projektēt degradēto būvju nojaukšanu ir noslēgts līgums ar SIA "Arhitekta G. Vīksnas birojs". Pēc tehniskā projekta izstrādes tiks izsludināts iepirkums par būvju nojaukšanu un teritorijas sakārtošanu.

Būvju nojaukšanas izmaksas iekļautas projekta "Uzņēmējdarbības teritoriju un to nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība Liepājā" plānotajā finansējumā, kas paredz industriālo teritoriju labiekārtošanu Zemgales, Burtnieku, Virssardzes, Manēžas, Beverīnas, Līgas, Trimpus, Vidus ielās un tām pieguļošajās pašvaldībai piederošajās teritorijās. Projekts saskaņots arī ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Kopējais projekta Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējums ir Ls 4250000 (85%), Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums –Ls 750000 (15%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!