Foto: F64
Daļa sabiedrības ir asi uztvērusi Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) nevēlēšanos pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpties no amata un nesekot premjera Valda Dombrovska (V) piemēram. Tāpēc otrdien pie Rīgas domes norisinājās pikets pret Ušakovu. Vienlaikus pie Rīgas rātsnama pulcējās arī mēra atbalstītāji.

Bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja otrdien no plkst.13 līdz 14 organizēja piketu, pieprasot Ušakova atkāpšanos no amata. Īsi pēc šī piketa izziņošanas inženiertīklu būvfirmas "SUIS Rīga" vadītājs Jānis Jukšinskis pieteicis piketu ar pretēju ideju, lai no plkst.12.30 līdz 14.30 paustu Ušakovam atbalstu.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis 27.novembrī pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par savu demisiju. Tā valdības vadītājs uzņemas politisko atbildību par Zolitūdē notikušo traģēdiju, kurā, iebrūkot veikala jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Atbilstoši likumam, valdības atkāpšanās gadījumā Ministru kabineta locekļi turpina pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad Saeima izteikusi uzticību jaunai valdībai.

Pēc premjera demisijas Ušakovs paziņoja, ka atkāpties negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!