Kopš 29. novembra valmieriešus priecē lielā Ziemassvētku egle, kas atceļojusi no Limbažu novada, Viļķenes pagasta Vitrupes iedzīvotājas Vaidas Kristiņas mājām.

Kā stāsta Vaida, egle ir 27 gadus veca, un tā iestādīta līdz ar mājas uzcelšanu, jo bērni vēlējušies, lai pagalmā būtu eglīte, ko ik gadu rotāt. Par egles mājām šajos Ziemassvētkos izvēlēta Valmiera, jo nu jau pieaugušie bērni strādā un dzīvo Valmierā.

Jāteic, ka Vaidai nav bijis žēl atdot diženo egli, jo tā sākusi traucēt ikdienas mājas darbu veikšanai. Turklāt viņa bija ļoti priecīga, uzzinot, ka pēc svētkiem, kad egle nokaltīs, tās zari tiks izmantoti pilsētas puķu dobju apsegšanai, lai pasargātu no sala, savukārt stumbrs tiks sazāģēts pagalēs un uzdāvināts vienai Valmieras pilsētas ģimenei.

Paskatoties uz vareno egli, varam būt droši, ka tā izaugusi tik liela un kupla, pateicoties Kristiņu ģimenes mīlestībai, rūpēm un sirds siltumam.

Pagājušajā gadā, pēc svētku egles stumbra saskaldīšanas pagalēs, kāda Valmieras pilsētas ģimene ieguva 0,35 m3 malkas, kas pietika aptuveni 10 dienām vienas krāsns kurināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!