Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) trešdien sasaucis domes sēdi, kurā ierosinājis jautājumu par uzticību mēram, portālu "Delfi" informēja Ušakova preses pārstāve Olga Proskurova.

"Ņemot vērā traģiskos notikumus Zolitūdē un politiskās kaislības pēc traģēdijas, kā arī no labējiem politiķiem publiski izskanējušos aicinājumus par manu demisiju, esmu pieņēmis lēmumu pats ierosināt balsojumu par uzticību mēram," paziņojumā medijiem norāda Ušakovs.

Ušakovs bilst, ka šobrīd svarīgs ir saliedēts un efektīvs domes darbs, tāpēc viņš vēlas pārliecināties par domes deputātu vairākuma atbalstu.

Rīgas domes ārkārtas sēde trešdien ieplānota pulksten 17.

Savukārt "Vienotības" un Nacionālās apvienības deputāti nepiedalīsies šajā 4.decembra domes ārkārtas sēdē, kuru sasauc Ušakovs. Opozīcijas deputāti tuvākajā laikā iesniegs parakstus, lai sasauktu ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par neuzticības izteikšanu Ušakovam, teikts opozīcijas paziņojumā medijiem.

"Nav lietderīgi piedalīties farsā, kurā Ameriks izsaka uzticību Ušakovam, Ušakovs Amerikam, bet Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai uzticamā balsošanas mašīna – abiem," norāda RD "Vienotības" frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte.

Opozīcijas deputāti uzskata, ka ārkārtas sēdes laikā nepieciešams nopietni izdiskutēt Rīgas domes priekšsēdētāja atbilstību ieņemamajam amatam, jo tieši viņam ir pakļauta Rīgas pilsētas būvvalde, kas atbild par būvniecības kontroli Rīgā, tātad arī Priedaines ielas 20. objektā, kur sabruka lielveikals "Maxima". Tāpat deputāti vēlas izskatīt "Rīgas satiksmes" administratīvā resursa iespējamo izmantošanu un policijas rīcību 3. decembra piketa laikā.

"Cenšoties izpildīt Rīgas domes vadības norādījumus apklusināt tos piketa dalībniekus, kurus neapmierina Rīgas mēra saimniekošana galvaspilsētā, atsevišķi pašvaldības policijas pārstāvji šoreiz acīmredzami pārcentās. Viņu rīcība bija agresīva un pārspīlēta, kur atbildību prasīsim no Rīgas Pašvaldības policijas vadības," norāda RD Nacionālās apvienības frakcijas vadītāja vietnieks Dainis Locis.

Jau vēstīts, ka vairāki domes opozīcijas pārstāvji saistībā ar Zolitūdes traģēdiju aicinājuši mēru atkāpties no amata. To otrdien piketā pieprasīja arī rīdzinieki un opozīcijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!