Foto: DELFI
Latvijā plkst.18 elektroapgāde traucēta bija aptuveni 700 elektroenerģijas sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" klientu, aģentūrai BNS pavēstīja uzņēmuma preses sekretāre Ilze Rubene.

"Šodien [pirmdien], intensīvi strādājot 103 brigādēm ar iesaistītiem 236 elektromontieriem, "Sadales tīkls" ir atjaunojis elektroapgādi klientiem Aizputes, Ventspils novadā. Turpinās darbi Kuldīgas novadā. Līdz minimumam ir samazināti elektrotīklā radušies atslēgumi Skrundas, Juglas, Ķekava novadā un Pierīgā," sacīja Rubene.

Viņa norādīja, ka sarežģīta situācija elektroapgādē joprojām ir dažos Kurzemes un valsts centrālās daļas novados. "Elektroapgāde Kurzemes un valsts centrālās daļas novados saglabājas mainīga un sarežģīta, jo sniega un apledojuma svars uz kokiem un elektropārvades līniju vadiem atkārtoti rada bojājumus līnijās, kur tie jau tika novērsti. Zeme nav sasalusi, ir apgrūtināta elektromontieru piekļūšana bojājumu vietām, īpaši mežainos apvidos, dažviet grūti izbraucami ir arī reģionālie lauku ceļi," klāstīja uzņēmuma pārstāve.

Jau ziņots, ka Latvijā pēdējās dienās spēcīgi snidzis un svētdien, 8.decembrī, bez  elektrības esošo "Sadales tīkla" klientu skaits bija sasniedzis aptuveni 30 tūkstošus.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!