Foto: Publicitātes foto
4. decembrī, noslēdzoties projektam "Jauniešu mājas", Smiltenes novada Bērnu un ģimenes atbalsta centrā ierīkotas "mājas" bez vecāku gādības palikušajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze ziņo, ka pavisam ierīkotas četras istabas ar sešām gultas vietām, virtuve, dušas telpa un atpūtas telpa. Ierīkotajām istabām-dzīvokļiem ir atsevišķa ieeja, kas ļauj jauniešiem veidot patstāvīgu dzīvi.

Telpās ir sadzīves apstākļiem nepieciešamais inventārs – gultas veļa, trauki, elektroierīces, mēbeles.

Ar šī projekta palīdzību Bērnu un ģimenes atbalsta centrs vēlas attīstīt darbības jomu, kura ir kā starpposms starp jaunieša izņemšanu no ārpusģimenes aprūpes iestādes un jauniešu patstāvīgas dzīves uzsākšanu.

Līdz šim Smiltenes novadā nebija nevienas institūcijas, kas varētu sniegt atbalstu bez vecāku gādības palikušajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem, ļaujot tiem dzīvot patstāvīgi, plānot savu laiku un budžetu.

Smiltenes novada dome projektu sāka īstenot šī gada maijā Valsts programmas bērna un ģimenes stāvokļa uzlabošanai 2013.gadam I sadaļas „Ģimenei pietuvinātas vides attīstīšana bērnu aprūpes iestāžu bērniem pašvaldībās” ietvaros.

Pirmie trīs jaunieši uz jaunajām mājām pārcelsies jau Ziemassvētku brīvdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!