Foto: LETA
Jaunas valdības veidošanas process varētu ievilkties, tomēr nekas traģisks tādēļ nenotiks, norādīja politoloģe Iveta Kažoka, vērtējot Valsts prezidenta lēmumu otro reizi noraidīt aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) kandidatūru valdības vadītāja amatam.

"Kamēr netiks izveidota jauna valdība, strādās līdzšinējā, kas šobrīd darbojas labi un daudz mierīgākos apstākļos [..]. Šāda fāze varētu ievilkties, bet nekas traģisks tādēļ nenotiks," sacīja Kažoka.

Politoloģe arī uzsvēra, ka, noraidot Pabrika kandidatūru, prezidents izmantojis savas tiesības un esot rīkojies, objektīvu iemeslu vadīts.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bērziņš, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija pašreizējais aizsardzības ministrs Pabriks, bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, bet oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.

Prezidents par šādu rīcību izšķīries, jo neesot guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam.

Ja līdz šī gada beigām partijas neizvirzīs savu Ministru prezidenta amata kandidātu, Bērziņš savu kandidātu atklās ne ātrāk kā nākamā gada 7.janvārī, šodien žurnālistiem preses konferencē sacīja prezidents.

Viņš arī norādīja, ka ir gatavs jebkurā laikā tikties ar partijām un uzklausīt to sakāmo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!