Foto: LETA
Tie iedzīvotāji, kas Rīgā būs deklarējušies laika posmā no šā gada 25.septembra līdz 31.decembrim, bezmaksas braukšanas biļeti vienam mēnesim varēs saņemt no 2014.gada 20.janvāra, liecina uzņēmuma “Rīgas satiksme” sniegtā informācija.

Bezmaksas braukšanas biļetes visos sabiedriskā transporta veidos (autobuss, trolejbuss, tramvajs) saņemšanas iespēja ir paredzēta Rīgas domes saistošajos noteikumos.

Šīs biļetes no 20.janvāra tiks ielādētas to pasažieru "Rīdzinieku kartēs", kuri būs iepriekš minētajā laika periodā piedeklarējušies Rīgā.

Informācija par to, kurā brīdī jāveic bezmaksas mēneša biļetes aktivizēšana, pasažieri tiks informēti atsevišķi.

Jau ziņots,  Rīga plāno no 1.janvāra mainīt sabiedriskā transporta biļešu cenas - rīdziniekiem biļetēm piemēros 50% atlaidi un tās maksās 42 santīmus jeb 60 eiro centus, bet pilsētas viesiem un tiem, kas nav deklarējušies galvaspilsētā, - 84 santīmus jeb 1,2 eiro. Izmaiņas neattieksies uz skolēniem un profesionālo skolu audzēkņiem, kuri sabiedrisko transportu jau izmanto par brīvu.

Mainīsies arī mēneša braukšanas biļešu cenas. Pašlaik mēneša biļete vienam transportam maksā 29,1 latu, diviem - 35,6 latus, trīs transportiem - 45,9 latus. No 1.janvāra ieviesīs vienotu mēneša biļeti visiem transporta veidiem, kas maksās 29,1 latu.

Šādi Rīga cer veicināt deklarēšanos galvaspilsētā. Pašlaik Rīgā dzīvojot aptuveni 100 000 nedeklarēto iedzīvotāju, ja viņi deklarētos galvaspilsētā, pašvaldības ieņēmumi  varētu pieaugt par 25%. 

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) iepriekš aizstāvējis šo iniciatīvu un paziņojis, ka iecere no nākama gada padarīt Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem braukšanu sabiedriskajā transportā lētāku nekā "nerīdziniekiem" ir tikai pirmais solis uz bezmaksas braukšanu pilsētas transportā rīdziniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!