Foto: LETA
Rīgas dome nonākusi pie atklāsmes, ka līdz šā gada 31. decembrim nepaspēs izsniegt ”Rīdzinieku kartes” visiem, kas varētu uz tām pretendēt, tādēļ nolemts noteikt pārejas periodu, kura laikā gan rīdziniekiem, gan nerīdziniekiem par braucienu sabiedriskajā transportā būs jāmaksā 0,6 eiro jeb 42 santīmi.

To pēc pirmdien notikušās operatīvās sanāksmes savā "Twitter" kontā paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), kurš pie aizķeršanās ar "Rīdzinieku karšu" izsniegšanu vaino Saeimu, kas neveiksmīgi mēģinājusi ierobežot galvaspilsētas mērijas tiesības.

"Pieņemts lēmums ieviest pārejas periodu. Divu mēnešu laikā - janvārī un februārī - rīdzinieki un nerīdzinieki maksās par braukšanu tikai 50% no pašizmaksas. Tas ir 0,60 eiro Atlaides mēneša biļetēm, kas tika plānotas tikai rīdziniekiem, janvārī un februārī būs arī nerīdziniekiem," sociālās saziņas vietnē vēsta Ušakovs.

"Vēlos pasvītrot, ka tarifs paliek nemainīgs - 1,20 eiro. Un pēc pārejas perioda 50% atlaide paliks tikai rīdziniekiem," piezīmē galvaspilsētas mērs.

Kā informē Rīgas domē, šajā laikā darbu turpinās „Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centri, kā arī papildus klientu apkalpošanas centri ( „Rīgas namu pārvaldnieka" filiālēs un pilsētas izpilddirekcijās). Tur tiks turpināta „Rīdzinieka karšu" izsniegšana pēc iepriekšējas pieteikšanās internetā, kā arī rindas kārtībā.

„Gribu izteikt lielu pateicību tiem, kuri jau noformējuši „Rīdzinieka karti". Es to uztveru kā uzticēšanās apliecinājumu attiecībā pret to, ko rīdzinieku labā dara Rīgas dome," - atzinis Ušakovs.

„Varu apliecināt, ka tuvāko mēnešu laikā atbilstoši plānotajam  tiks pieņemti lēmumi par citiem papildus bonusiem, ko varēs saņemt „Rīdzinieka kartes" īpašnieki. Tāpēc savas dzīvesvietas deklarēšana Rīgā tiem, kas šeit faktiski jau  dzīvo, būs izdevīgs solis".

„Pārejas periods tiks izmantots arī tam, lai noslēgtu vienošanās ar citām pašvaldībām (pirmām kārtām - Pierīgas) par atlaidēm galvaspilsētas sabiedriskajā transportā," - piebilst Ušakovs. 

Lēmums par pārejas perioda noteikšanu  tiks apstiprināts Rīgas domes ārkārtas sēdē, kas notiks šo otrdien, 17. decembrī.

"Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā daudzi Rīgā deklarētie iedzīvotāji bija spiesti vairākas stundas stāvēt pie "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas punktiem esošajās rindās, lai saņemtu "Rīdzinieku kartes", kas, atbilstoši galvaspilsētas domes lemtajam, dos Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem tiesības par braucienu sabiedriskajā transportā maksāt 0,6 eiro.

Tiem, kam šādu karšu nebūs, par braucienu būs jāmaksā 1,20 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!