Foto: DELFI
Ogres novada dome šodien, 19. decembrī, lems par tai piederošo SIA "Ogres televīzija" kapitāldaļu pārdošanu. Ar iesniegumu pārdot pašvaldībai piederošās kapitāldaļas Ogres novada domē vērsusies uzņēmuma valdes locekle Dace Tribocka.

Domes lēmuma projekts paredz, ka pašvaldībai piederošās uzņēmuma 14 kapitāldaļas, kas ir 14,43% no uzņēmuma, tiks pārdotas par 700 000 latu. Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs aģentūrai skaidroja, ka televīzija nav saistīta ar pašvaldības autonomo funkciju izpildi, tāpēc tā tiks pārdota.

Lokālo ziņu raidījumu veidošanas pakalpojumu Ogres pašvaldība jau patlaban iepērk kā ārpakalpojumu, rīkojot iepirkuma konkursus. Līdz šim reizi nedēļā 15 minūšu raidījumus pēc pašvaldības pasūtījuma veidojusi "Ogres televīzija". 2010. gadā Ogres pašvaldība televīzijai par sižetu veidošanu un raidīšanu maksājusi 17 455 latus, bet 2011. gada iepirkuma konkursa summu nav vēlējusies atklāt. Kārtējo iepirkuma konkursu par šo pakalpojumu paredzēts izsludināt šodien, 19.decembrī.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija, televīzijas sižetu veidošanas un raidīšanas pakalpojumus no "Ogres televīzijas" iegādājas arī Ikšķiles novada dome vidēji par 12 000 latu gadā.
Kā ziņoja biznesa portāls "Nozare.lv", Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sabiedriskā pasūtījuma daļas nolēmusi nodot AS "TV Latvija", kas nodrošina kanālu "Rīga TV24", SIA "Ogres televīzija", kas nodrošinās kanālu "OTV", un SIA "Vidzemes televīzija", kas nodrošina kanālu "Re:TV".

NEPLP bija izsludinājusi trīs konkursus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajām televīzijām, kas nodrošinās bezmaksas apraidi visā Latvijā. Konkursi tika izsludināti, lai nodrošinātu informatīvi dokumentālo, reģionālās tematikas, kā arī bērnu un jauniešu raidījumu veidošanu komerciālos medijos bezmaksas apraidē.

Tiesības īstenot sabiedrisko pasūtījumu bezmaksas apraidē plānots piešķirt uz trīs gadiem no 2014. gada. Katrs no kanāliem saņems aptuveni 245 000 latu gadā. Finansējums paredzēts sabiedriskā pasūtījuma raidījumu veidošanai.

Konkursā par bērnu un jauniešu programmas veidošanu uzvarēja "OTV". Pēc NEPLP informācijas, šo kanālu nodrošinās "Ogres televīzija". Saskaņā ar "Firmas LV" datiem SIA "Ogres televīzija" dibināta 1992. gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa 92 lati. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

55,67 % uzņēmuma kapitāla daļu pieder Artūram Robežniekam, 23,71 % - Nikolajam Ļeoņenko, 14,43 % - Ogres novada domei. Pārējās kapitāla daļas pieder Valdim Kupcim - 2,06 %, kā arī apdrošināšanas akciju sabiedrībai "Balta", kooperatīvajai sabiedrībai "Ogreks", Ogres rajona pašvaldību savienībai - katram pa 1,03 %.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!