Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (V) Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atlaišanas jautājumu ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru plānojis pārrunāt pēc Ziemassvētku brīvdienām, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Panke atzina, ka turklāt pagaidām nav zināms, vai demisionējušā premjera un ģenerālprokurora tikšanās notiks starp Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām, vai arī jau nākamajā gadā, jo tās laiki jāsaskaņo ar Kalnmeieru un viņa iespējām.

Premjera pārstāvis norādīja, ka premjers nav plānojis tikties ne ar vienu no iesaistītajām pusēm - ne Strīķi, ne KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku.

Premjera pilnvaras KNAB jautājuma risināšanā gan ir ierobežotas, jo birojs ir neatkarīga institūcija, līdz ar to likums politiķiem, arī premjeram, atvēlējis visai ierobežojošus instrumentus, tāpēc premjers ir pieprasījis visu informāciju no Streļčenoka, lai izvērtētu viņa lēmuma pieņemšanas apstākļus, argumentus un pamatojumu, skaidroja Panke.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks gada izskaņā veica atkārtotu Strīķes darbības un tās rezultātu novērtēšanu, vērtējot darba uzdevumu izpildi laika periodā no 2013.gada 24.maija līdz 2013.gada 24.novembrim. Strīķei bija uzdots izpildīt darba novērtējuma par 2012.gadu veidlapā Streļčenoka norādītos neizpildītos uzdevumus, kā arī uzlabot uzdevumu izpildi un kvalitatīvai amata pienākumu veikšanai nepieciešamās prasmes.

Arī atkārtotajā vērtējumā KNAB priekšnieks Strīķes darbu novērtēja ar atzīmi D. Ņemot vērā, ka Strīķe neesot novērsusi iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, kā arī pieļāvusi ilglaicīgus un sistemātiskus pārkāpumus, tostarp nepildot KNAB priekšnieka rīkojumus, Streļčenoks paziņoja, ka Strīķe ir zaudējusi darba devēja uzticību un viņa kā neatbilstoša ieņemamajam amatam tiek atbrīvota no amata.

Strīķe sola lēmumu apstrīdēt un ir izteikusies, ka patiesais šāda lēmuma iemesls ir visu korupcijā iesaistīto personu vēlēšanās atbrīvoties no viņas uz visiem laikiem. "Man nav ne mazāko šaubu, ka manas atlaišanas patiesais cēlonis ir korupcijā iesaistīto personu vienota vēlme atbrīvoties no manis. Šo aprindu rokās Streļčenoks ir tikai sīks izpildītājs un nekas vairāk. Es esmu viens no viņu [korupcijā iesaistīto personu] apdraudējuma avotiem," sacīja Strīķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!