Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošana no amata biroja darbu neuzlabos, uzskata sabiedriskās politikas centra "Providus" korupcijas pētnieks Valts Kalniņš.

Kā pauda Kalniņš, Strīķe ir viens no labākajiem korupcijas apkarošanas profesionāļiem, tāpēc ir skaidrs, ka darbs KNAB labāks nekļūs. "Neraugoties uz to, ka viņa varbūt nebija ideāla administratīvajos darbos, viņa ir savā jomā ir profesionāle," bilda pētnieks.

Kalniņš izteica nožēlu, ka Strīķe un KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks nespēja rast saprātīgu un sabiedrības interesēm atbilstošu kopējo valodu. Tāpat viņš atzina, ka ar bažām raugās KNAB turpmākajā nākotnē, jo "līdz šim labi redzams, ka ar savu pieeju Streļčenokam ir izdevies sagraut, bet nav redzams, ka viņš būtu radījis ko pozitīvu".

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Streļčenoks 20.decembrī nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi.

Streļčenoks pret Strīķi šogad ierosināja divas disciplinārlietas. Viena tika izbeigta, jo iestājās noilgums, savukārt otrā disciplinārlietā Streļčenoks pagāšnedēļ Strīķei kā sodu nolēma piemērot rājienu.

Kā informēja KNAB pārstāve Māra Priedīte, pamatojoties uz 24.maija rīkojumu, Streļčenoks veica atkārtotu Strīķes darbības un tās rezultātu novērtēšanu, vērtējot darba uzdevumu izpildi laika periodā no 2013.gada 24.maija līdz 2013.gada 24.novembrim.

"Ar minēto rīkojumu Strīķei bija uzdots izpildīt darba novērtējuma par 2012.gadu veidlapā Streļčenoka norādītos neizpildītos uzdevumus, kā arī uzlabot uzdevumu izpildi un kvalitatīvai amata pienākumu veikšanai nepieciešamās prasmes," teikts KNAB paziņojumā presei.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!