Foto: AP/Scanpix
Piektdien Rīgā ieradīsies vairākas Eiropas Savienības (ES) pārvaldības līmeņa augstās amatpersonas. Pirmo reizi Latvijas vēsturē vienlaikus valstī atradīsies tik daudz ES līmeņa redzamākie līderi.

Rīgā ieradīsies gan Eiropadomes (visu 28 ES valstu līderi) priekšsēdētājs Hermans van Rompejs un Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu, lai tiktos ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un piedalītos pasākumā par godu eiro ieviešanai Latvijā.

Tāpat Rīgā ieradīsies arī EK priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas, monetāro lietu un eiro jautājumos Olli Rēns un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, Ekonomikas un monetāro lietu komitejas pārstāvis Burkhards Balcs.

Tikšanās laikā premjers un amatpersonas pārrunās aktuālākos ES dienaskārtības jautājumus – banku savienības izveide, tālāka Ekonomiskās un monetārās savienības stiprināšana un padziļināšana, gatavošanos EP vēlēšanām un gatavošanās Latvijas prezidentūrai ES Padomē.

Portāls "Delfi" reportāžās no notikuma vietas ziņos par augsto amatpersonu Rīgas vizīti.

Jau ziņots, ka šīs vizītes laikā piektdien Rīgas centrā tiks ierobežota satiksme, līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar nopietniem sastrēgumiem, brīdinājusi Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!