Igates pilij būtu jākļūst par trīs līdz četru zvaigžņu viesnīcu, nolemts plenērā par pils kompleksa attīstību, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

"Valsts nekustamo īpašumu" organizētajā plenērā, kas šonedēļ notika Igates pilī, tika spriests par pils kompleksa un katras tā ēkas attīstības iespējām.

Plenēra dalībnieki vienojās, ka pilī esošajai viesnīcai nepieciešams iegūt trīs līdz četru zvaigžņu viesnīcas statusu, kā rezultātā būtu daudz vieglāk piesaistīt ārvalstu tūristu grupas, kas būtu pils darbības pamatvirziens darba dienās.

Nedēļas nogalēs pils darbība būtu vērsta uz korporatīvo un privāto pasākumu norisināšanos, piemēram, kāzām.

Plenēra dalībnieki secināja, ka Igates pils darbības attīstīšanā ir cieši jāiesaistās arī Limbažu novada domei un Tūrisma informācijas centram, kā arī jāizvērš sadarbība ar nesen izveidoto Sudraba muzeju, kura nodoms ir iedzīvināt Limbažu novada vēsturisko sudraba ceļu ar daudzām pieturvietām, tādējādi piesaistot apmeklētājus novada objektiem, tostarp Igates pilij.

Akmens mūra drupas būtu iespējams pārvērst par nelielu konferenču centru, kurā varētu norisināties arī koncerti, un, izbūvējot otro stāvu, piedāvāt viesnīcas numuriņus līdz 80 cilvēku izmitināšanai. Kotedžas ēkā būtu optimāli iekārtot Igates pils kompleksa administrācijas telpas.

Ņemot vērā plenērā apspriesto, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" tuvāko nedēļu laikā izvērtēs Igates pils attīstības virzienus un izstrādās Igates pils attīstības koncepciju.

Kā vēstīts, Igates pils kompleksā ietilpst vairākas ēkas - pils, ceļmalas krodziņš "Dzirnavas", kotedža jeb tūristu māja. Pils teritorijā atrodas arī akmens mūra drupas.

Turpat līdzās atrodas salīdzinoši nesen pils vadības atjaunotais Emiļa Melngaiļa muzejs, kā arī Svētā Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīca, kas 18.janvārī svinēs savu pirmo gadadienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!