Foto: F64

Valdības veidošanas procesā diezgan skaidri iezīmējas tendence - partijas nevēlas uzņemties atbildību par tām ministrijām, kur ir smagas nozares, smagi risināmie jautājumi. Tā, komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nostāju par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadīšanu, pirmdien sacīja demisionējošais premjers, partijas "Vienotība" līderis Valdis Dombrovskis (V).

"Mēs redzam, ka dažas partijas nejūt sevī kompetenci veselības jautājumos, ZZS nejūt sevī kompetenci izglītības jautājumos," žurnālistiem teica pašreizējais valdības vadītājs.

Ja būs nepieciešams, "Vienotība" ir gatava uzņemties vadīt šīs jomas, piebilda Dombrovskis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka sarunas ar ZZS turpināsies un tiks meklēts cits iespējamais risinājumus. Pēc Dombrovska teiktā, ZZS ir atvērta konstruktīvo risinājumu meklēšanai, līdz ar to viņš neizslēdz, ka tuvāko dienu laikā tas arī tiks atrasts.

Kāds varētu būt šis risinājums, Dombrovskis nekomentēja, skaidrojot, ka to noteiks divpusējas konsultācijas. Jautāts, vai koalīcija varētu tikt izveidota bez ZZS, pašreizējais valdības vadītājs norādīja, ka šāda uzstādījuma nav un būs iespējams izveidot plašu labēji centrisko partiju koalīciju, ja partijas būs konstruktīvas.

Kā ziņots, ZZS atteikusies uzņemties IZM vadību. Par to ZZS pārstāvji informējuši šodien notikušajās topošās koalīcijas partiju un Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) sarunās.

Rīt plkst.8.30 valdības ēkā par šo jautājumu plānotas ZZS un partijas "Vienotība" divpusējās konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!