Foto: DELFI

Iespēju kļūt par tieslietu ministru Laimdotas Straujumas veidotajā valdībā Tieslietu ministrijas valsts sekretāram Mārtiņam Lazdovkim piedāvājusi gan potenciālā valdības vadītāja, gan arī Nacionālā apvienība (NA), bet viņš vēl nav pieņēmis lēmumu, vai kandidēt uz šo posteni, apstiprināja pats Lazdovskis.

Viņš norādīja, ka vēlas gan no Straujumas, gan NA saņemt apliecinājumus par apņemšanos ievērot pēctecības principu Tieslietu ministrijas darbā .

"Es negatavojos iestāties nevienā no politiskajām partijām, kā arī nevēlos kandidēt vēlēšanās. Man ir svarīgi, lai Tieslietu ministrijā tiktu turpināti līdz šim iesāktie darbi, kurus pats esmu vadījis pēdējo sešu gadu laikā. Lai izšķirtos, pieņemt vai nepieņemt piedāvājumu kļūt par ministru, man ir būtiski saprast, vai iesāktos darbus ir plānots turpināt arī nākamās valdības laikā," tā Lazdovskis.

Savukārt viens no NA līderiem Gaidis Bērziņš informēja, ka iespēja ieņemt tieslietu ministra amatu piedāvāta arī Rīgas domes deputātei Baibai Brokai.

Straujumas veidotajā valdībā NA ir piekritusi vadīt Tieslietu ministriju, Kultūras ministriju, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!