Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrā piekaramo griestu nokrišana Valmieras tirdzniecības centrā Georga Apiņa ielā, kur atrodas arī veikals “Maxima”, izraisīta speciāli, ceturtdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Kā ziņots, aculiecinieki portālu "Delfi" informēja, ka trešdien iebrukuši šī tirdzniecības centra piekaramie griesti. Pirmoreiz griesti iebrukuši dienas vidū, bet otrreiz - pēc plkst. 20.

Kā raidījumam atzina Valmieras galvenais būvinspektors Juris Mellēns, otrais bijis speciāli izraisīta piekaramo griestu demontāža. Tā nav bijusi bīstama, jo īpašnieka vai nomnieka pienākums bijis savest griestus normālā viņam pieņemama dizaina izskatā.

Viņa vērtējumā, notikušais bijis ekspluatācijas negadījums.

LNT ziņu publiskotajā novērošanas kameru videoierakstā redzams, ka pirmo iebrukumu izraisījis kāds "Čili picas" apmeklētājs, kurš zaudējis līdzsvaru un uztriecies picērijas stikla durvīm. Šī trieciena dēļ nokritusi picērijas izkārtne un tai līdzi - daži kvadrātmetri piekaramo griestu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests gan vēsta, ka griesti iebrukuši kopumā 40 kvadrātmetru platībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) LNT atzīst, ka tomēr šajā situācijā būtu bijis nepieciešams izsaukt būvinspektorus un ekspertus, lai tie pārliecinātos, vai viss veikalā ir droši.

Jau vēstīts, ka trešdienas vakarā veikalā G.Apiņa ielā iebruka piekaramie griesti. Cilvēki šajā negadījumā necieta.

VUGD par notikušo uzzināja vien ceturtdienas rītā.

Ceturtdien "Maxima" turpināja darbu.

Kā ziņots, "Maxima" griestu nogruvumā Zolitūdes mikrorajonā Rīgā pērn novembrī dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Par notikušo sākts kriminālprocess.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!