Foto: LETA

Pēc politologa Gata Puriņa pieteikuma Administratīvajā rajona tiesā ir ierosināta lieta par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informācijas nesniegšanu saistībā ar braukšanas tarifu diferencēšanu Rīgā, portālu "Delfi" informēja Puriņš.

Puriņš bija vērsies "Rīgas satiksmē", lūdzot informāciju par sabiedriskā transporta biļešu cenu celšanas pamatojumu, taču informāciju nesaņēma. Tās nesniegšanu pašvaldības uzņēmums pamatoja ar komercnoslēpumu.

Politologs vērsās tiesā un tā līdz 10.februārim Rīgas domei un pašvaldības kapitālsabiedrībai likusi sniegt paskaidrojumus saistībā ar notikušo.

Jau vēstīts, ka daļu sabiedrības ir satraucis Rīgas domes lēmums no 1.marta biļešu cenas diferencēt atkarībā no pasažiera deklarētās dzīvesvietas. Pašvaldība pagājušā gada nogalē apstiprinājusi jaunu tarifu - līdzšinējo 0,71 eiro vietā pilna biļetes cena no 1.janvāra palielināta līdz 1,20 eiro. Domē nolemts, ka pasažieriem, kuri dzīvesvietu deklarējuši Rīgā un izmanto par "Rīdzinieka karti" pārdēvēto personalizēto e-talonu, būs 50% atlaide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!