Foto: LETA



Topošās valdības deklarācijas sagatavošanas laikā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) mēģinājusi panākt, lai deklarācijā tiktu iekļauta apņemšanās administratīvajā un kriminālprocesā iekļaut normas, kas ļautu sodīt izmeklētājus un prokurorus, kas pieļāvuši cilvēktiesību pārkāpumus pret tiesājamajiem.

Par to svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga', norādot, ka šādas normas varētu noderēt, lai iebiedētu ZZS patrona, Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā iesaistītās amatpersonas.

"Lembergs, ejot caur visām šīm izmeklēšanām, nonākot arī uz apsūdzēto soliņa, ir uzkrājis lielu pieredzi tieši šajā jomā," skaidro Saeimas Aizsardzību, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis (V).

"Tas man izskatās kā zināms brīdinājums nākotnē izmeklētājiem un prokuroriem neķerties klāt augstiem čiekuriem," viņš piebilst.

"Nekā personīga" ziņo, ka ZZS visai uzstājīgi mēģinājusi panākt, lai topošā valdība apņemtos sodīt izmeklētājus, kas pieļāvuši cilvēktiesību pārkāpumus, tomēr premjera amatam nominētā Laimdota Straujuma (V) šo ideju stingri noraidījusi.

"Delfi" jau ziņoja, ka gandrīz nekavējoties pēc pērnā gada 27. novembrī notikušās Valda Dombrovska (V) demisijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš pats savulaik tika ievēlēts Saeimā no ZZS, paziņoja, ka valdību ir jāveido plašai koalīcijai, kurā darbotos arī ZZS, kas kopš 2011. gada rudens bija atstāta opozīcijā.

Kad Saeimā notika politiskās konsultācijas par ZZS dalību Straujumas valdībā, tajās piedalījās arī Lembergs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!