Trešdien, 22.janvārī, "Maxima" ap plkst. 7.00, Limbažos, Stacijas ielā 8, atkal atskanējusi trauksmes signalizācija. Tika izsaukts Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un apkalpojošā uzņēmuma pārstāvji, taču apdraudējums netika konstatēts, portālam "Delfi" apstiprināja "Maxima" pārstāvis Jānis Beseris.

"Signalizācija nostrādāja šodien no rīta, pirms veikala atvēršanas, gaisa kondensācijas sistēmas dēļ: veikalā bija sakrājies siltais gaiss, savukārt ieplūstot aukstajam, kondensācijas sistēma iedarbināja signalizācijas sensoru, kas izvietots tieši virs ieejas durvīm," teica "Maxima" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Uz notikuma vietu "Maxima" pārstāvji izsauca VUGD un apkalpojošā uzņēmuma pārstāvjus, kas, veicot apsekošanu, nekādu apdraudējumu nekonstatēja.

Portāls "Limbazi24" vēsta: saskaņā ar VUGD sniegto informāciju, signalizācija Limbažu "Maxima" veikalā mēneša laikā atskanējusi jau trešo reizi.

Jau tika vēstīts, ka ceturtdien, 16.janvārī, Limbažos no veikala "Maxima", Stacijas ielā 8, tika evakuēti cilvēki. Veikalā bija iedarbojies lāzerdetektors.

Beseris "Delfi" skaidroja, ka iemesls tam, kāpēc signalizācija Limbažu "Maxima" atskanējusi jau vairākkārt, ir tieši šī veikala drošības sistēmas specifika. "Šajā konkrētajā veikalā ir moderna sgnalizācijas sistēma, kas reaģē uz pat mazākajām izmaiņām, tāpēc nostrādā biežāk nekā citos veikalos. Uzskatu, ka tas jāuzlūko kā pozitīvs faktors, raugoties no cilvēka drošības viedokļa," sacīja Beseris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!