Foto: LETA
Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB), par kuru kopš dibināšanas ir bijis atbildīgs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka birojs, šā gada sākumā pārgājis Rīgas domes priekšsēdētāja pārraudzībā.

Ar Rīgas domes lēmumu janvāra vidū veikti grozījumi RTAB dibināšanas lēmumā, kurā sākotnēji noteikts, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka birojs ir atbildīgs par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzdalības nodibinājumā nodrošināšanu.

Veicot grozījumus, lēmumā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka birojs aizstāts ar Rīgas domes priekšsēdētāja biroju.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) skaidroja, ka RTAB dibināts vēl laikā, kad Rīgas vicemērs bijis Ainars Šlesers, un pēc viņa aiziešanas no amata nodibinājums palicis Amerika biroja atbildībā.

Atbildības pārnešana par RTAB no Amerika uz Ušakova biroju neesot cīņa par ietekmi Rīgas domē, bet gan "papīru lieta".

"Pēc loģikas man nav tik liels birojs - man ir salīdzinoši mazāks. Ja kaut kādos apstākļos izvērstos jautājumi, piemēram, atnāktu Valsts kontrole un paprasītu: "Kur ir dokumenti?", man vienkārši nav administratīvās kapacitātes. Manas meitenes, cik nu viņas tur ir, to izdarīt nevar. Bija divas opcijas - atdot to [izpilddirektoram Jurim] Radzēvičam (GKR) vai mēram, kuram lielāks [birojs]," pastāstīja Ameriks.

Rīgas vicemērs norādīja, ka pēc funkcijas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) jau tagad ir nodibinājuma pārstāvis. "Ja šodien ir jāglabā protokoli, lai viņš tos glabā un pēc tam arī atbild. Tā ir papīru lieta. Man nav kapacitātes. Citādi man vajag vēl vienu štata vietu, bet es to negribu," paskaidroja Ameriks.

RTAB izveidots 2009.gada 28.oktobrī. Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.
RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem - aviosabiedrībai "airBaltic", LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un "Live Rīga" zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

Nodibinājuma valdē patlaban darbojas Rīgas domes deputāti Maksims Tolstojs (SC) un Vita Jermoloviča (GKR) un bijušais "airBaltic" viceprezidents Grigorijs Pomerancevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!