Foto: Publicitātes foto
Aizvadītās nedēļas izskaņā Burtnieku pagasta kultūras centrā sumināja gada sekmīgākos novada sportistus, trenerus un sporta pasākumu rīkotājus.

Burtnieku novada sporta laureātu 2013 balvas saņēma tie, kuri guvuši labus rezultātus Latvijas, Eiropas un pasaules sacensībās. Īpaši izceltas piecas nominācijas: gada sportists, gada sportiste, gada treneris, gada komanda un gada pasākums.

Par Burtnieku novada gada sportistu titulēja bobslejistu Oskaru Ķibermani. Viņš pērn Pasaules junioru čempionāta guva sudraba medaļu. Pašlaik Oskars cītīgi gatavojas startam Olimpiskajās spēlēs Sočos. Balvu saņemt ieradās viņa tēvs Andris Ķibermanis.

gada sportistes titulu ieguva vieglatlēte Kristīne Strazdīte – Latvijas junioru čempione diska un vesera mešanā.

Par gada treneri atzīts Raitis Ravinskis, kurš bijis pirmais Oskara Ķibermaņa vieglatlētikas treneris.

Gada komandas balvu saņēma komanda "Vecates Pagasts" par uzvaru 2013. gada Burtnieku novada vasaras sporta spēlēs, bet par Gada pasākumu atzīts velobrauciens "Apkārt Burtnieka ezeram".

Par daudzsološiem rezultātiem apbalvojumu sporta laureāts saņēma 15 Burtnieku novadnieki. Trīs sporta komandas un pensionāru biedrība "Sapratne" par novada pensionāru sporta spēļu rīkošanu.

Arī jaunie sporta talanti kā Elizabete Krista Juraša (peldēšana), Savēlijs Suharževskis (triatlons) un Dāvis Oliņš (vesera un diska mešana), visticamāk, vēl liks par sevi manīt un iespējams jau nākamgad saņems Gada sportista balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!