Foto: DELFI
Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) šobrīd reģistrētas vairāk nekā 9000 brīvas darba vietas, pastāstīja NVA pārstāve Iveta Kancēna.

Pārsvarā darba devēji meklē dažāda veida pārdevējus, pārdošanas speciālistus un konsultantus, strādniekus, transportlīdzekļu vadītājus, pastniekus, tirdzniecības pārstāvjus un aģentus, celtniecības speciālistus, klientu apkalpošanas speciālistus, pavārus un šuvējus.

Vienlaikus aģentūras CV/vakanču portālā "cvvp.nva.gov.lv" reģistrēti 41 707 aktīvi dzīvesgājuma apraksti.

Pērn darba devēji NVA pieteica kopumā 65 594 darba vietas, savus dzīves un darba aprakstus portālā ievietoja 9325 darba meklētāji, bet pats portāls tika apmeklēts 3,7 miljonus reižu.

Kancēna stāsta, ka portāls kļuvis par valstī plašāko bezmaksas darba meklētāju pieteikumu un darba devēju piedāvāto brīvo darba vietu datubāzi.

Par vakancēm interesējušies arī cilvēki ārpus Latvijas. Pērn no ārvalstīm visbiežāk vakanču portālu apmeklējuši Lielbritānijā dzīvojošie - 22 665 reizes, kā arī Vācijā - 7403, Zviedrijā - 6527, Īrijā - 5676 un Norvēģijā dzīvojošie - 4436.

Darba sludinājumu publicēšana un CV reģistrēšana NVA CV/Vakanču portālā ir bez maksas. Vakances darba devēji var publicēt paši, var pieteikt tās telefoniski, ar e-pasta starpniecību vai personīgi NVA filiālēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!