Foto: LETA

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) uzrunājis Olitu Augustovsku, kas iepriekš bija ekspremjera Valda Dombrovska (V) biroja vadītāja, un piedāvājis darbu lidostas "Rīga" valdē, raksta laikraksts "Diena".

Viņu valdes locekles amatā iecerēts iecelt nākamotrdien gaidāmajā lidostas "Rīga" akcionāru sapulcē.

Matīss nenoliedz arī to, ka alga šajā amatā ir ievērojama - apmēram 4000 eiro mēnesī. "Protams, tā ir liela naudas summa, vēl jo vairāk, ja salīdzina algas valsts pārvaldē. Bet tas nav tā, ka visi, kas palikuši bez darba, tagad kaut kur tiks iekārtoti," viņš sacījis.

Ministrs atzīstas, ka pats uzrunājis Augustovsku, jo "šo valdi ir nepieciešams stiprināt tieši no pārvaldības viedokļa. Vairākus mēnešus jau tiek veikta izmeklēšana noklausīšanās lietā. Viņa ar savu pieredzi varētu palīdzēt saprast, kas tad tur īsti notiek."

Viņš uzsver, ka speciāli vieta nevienam gatavota netika. Lidostas vadītājs Aldis Mūrnieks no valdes locekļa tika pārcelts par priekšsēdētāju, tāpēc atbrīvojusies viņa vieta.

Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Aivis Freidenfelds laikrakstam sacījis, ka to, cik valdes locekļu var būt valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi, turklāt izrādās, ka patlaban valdē ir divas brīvas vietas. "MK noteikumi nosaka valdes locekļu skaitu un viņu pastāvīgo atlīdzību. Tas tiek izvirzīts atbilstoši finanšu rādītājiem. Lidosta ir īpaši liela, un noteikumi paredz, ka te var būt ne vairāk kā septiņi valdes locekļi. Patlaban ir pieci," atklāj Freidenfelds.

Savukārt aviācijas eksperts Tālis Linkaitis to dēvē par politisku, nevis profesionālu lēmumu. Viņš uzskata, ka Augustovskai nav vajadzīgās pieredzes, lai ieņemtu tik nozīmīgu amatu. "Kā lai vērtēju cilvēku, kurš ir strādājis pavisam citā jomā un nozarē?" uz jautājumu, ko viņš domā par gaidāmajām izmaiņām lidostas valdē, atjautā Linkaitis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!