Foto: EPA/LETA
Pirmajā sarakstu iesniegšanas dienā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iesniegts tikai viens saraksts, žurnālistiem pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Kandidātu sarakstu EP vēlēšanām šodien iesniegusi partija "Suverenitāte", un CVK šo sarakstu ir pieņēmusi.

Jau ziņots, ka ar pirmo numuru no šīs partijas saraksta EP vēlēšanās kandidēs Pāvels Sidorovs un sarakstā būs arī Edvīns Puķe, Guntra Vīksna, Aivars Silinieks, Dainis Grabovskis, Normunds Ozoliņš, Kristine Ševeļova un Lita Sproģe.

Tāpat vēlēšanās no "Suverenitātes" kandidēs Valērijs Evdokimovs, Irina Vlasova, Aigars Zariņš, Dmitrijs Dēliņš, Zane Vēciņa, Jevgēnijs Šuļga, Aidins Askerovs un Raimonds Lejnieks-Puķe.

Partijas programmā norādīts, ka Latvijas suverenitāte ir vienīgais ceļš uz labklājību un politiķi iestājas par Latvijas Republikas atjaunošanu, par savu, nacionālo, ekonomisko, kultūras politiku un militāro neitralitāti.

Politiskais spēks ir par Latvijas suverēnām tiesībām noteikt valsts iekšējos noteikumus, nodokļus, ražošanas kvotas, kultūras, ģimenes, morāles un iekšējā patēriņa produktu kvalitātes standartus.

CVK vēl būs jālemj par katra iesniegtā un pieņemtā saraksta reģistrēšanu vēlēšanām. Pēc saraksta reģistrēšanas kandidātu saraksti tiek nosūtīti pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē un Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā.

Šīs iestādes pārbauda sarakstā pieteikto deputātu kandidātu atbilstību EP vēlēšanu likuma prasībām jeb to, vai sarakstā pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības kandidēt EP vēlēšanās, norādīja Bērziņa.

Kā ziņots, šodien ir sākusies sarakstu pieņemšana EP vēlēšanām un tā norisināsies līdz 20.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!