Foto: AFI

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga būtu gatava vēlreiz kandidēt uz prezidenta amatu, taču atzīst, ka arī politiķiem ir savs "derīguma termiņš", to viņa otrdien teica Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu".

"Esmu mūžā uzņēmusies visdažādākos pienākumus, un, protams, būtu gatava to [kandidēt uz prezidenta amatu] darīt, bet es ļoti labi apzinos, ka politiķiem, tāpat kā precēm pārtikas veikalos, ir sava plaukta mūžs, cik ilgi viņi var turēties plauktā un būt aktuāli," raidījumā, uz jautājumu par iespēju vēlreiz ieņemts prezidenta amatu, atbildēja Vīķe-Freiberga.

Viņa arī izteica šaubas par to, vai Latvijas politika būtu gatava pēc diviem prezidentiem starpā atgriezties pie kāda bijušā. Vīķe-Freiberga uzskata, ka arī vēlētāji vēlas raudzīties nākotnē un jaunās sejās.

"Man pašai nekas nekaiš. Es varu visu ko darīt kamēr Dievs dod man veselību un spēju domāt un kustēties," teorētiski par iespēju atkal būs prezidentes amatā, sacīja Vīķe-Freiberga.

Jāatgādina, ka Vīķe-Freiberga prezidentes amatā bija no 1999.gada jūlija līdz 2007.gada jūlijam. Pēc viņas amatu ieņēma Valdis Zatlers, kuram sekoja Andris Bērziņš, kuš prezidenta posteni ieņem joprojām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!