Foto: stock.xchng
Vakar mediķu palīdzība sniegta deviņiem "legālo" narkotiku lietotājiem, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Ārstu palīdzība bija nepieciešama astoņiem cilvēkiem no Rīgas un vienam no Zemgales. Visi slimnīcā nogādātie bijuši vecumā no 21 līdz 40 gadiem.

Vakar mediķi steiguši palīgā uz vairākiem nopietnu traumu gadījumiem. Kāds 55 gadus vecs vīrietis, remontējot savas mājas jumtu, nokritis no aptuveni sešu metru augstuma un guvis politraumu. Viņš ar galvas smadzeņu satricinājumu, mugurkaula jostas daļas skriemeļu lūzumu un rokas lūzumu nogādāts slimnīcā.

Darba traumu Latgalē guvis 20 gadus vecs vīrietis. Viņš darba laikā ierāvis roku malkas skaldītājā, kā rezultātā viņam ir divu pirkstu amputācija un viena pirksta daļēja amputācija. Jaunietis nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

26 gadus veca sieviete un 27 gadus vecs vīrietis vakar saindējušies ar tvana gāzi, jo, kurinot krāsni, pārāk ātri aiztaisījuši krāsns aizbīdni, kamēr krāsns vēl nebija izkurējusies.

Kopumā vakar saņemti 1119 izsaukumi, no tiem 195 bijuši saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!