"Trešdien, 9.aprīļa rītā braucu 263.mikroautobusā un visa ceļa garumā man acu priekšā rēgojās gara Georga lentīte," ziņo anonīms aculiecinieks.

"Cik zinu, šis simbols nav nekādā ziņā saistīts ar Latvijas valsts godināšanu. Lentītes izrādīšana sabiedriskajā transportā, kaut arī Ušakovs Rīgas satiksmei ir ļoti pieķēries, nebūt nevieš patīkamas sajūtas.

Šoferis to varētu izkarināt savā mājā vai mašīnā, bet nevis sabiedriskajā transportā! Bet kas zina, varbūt tā ir oficiāla "Rīgas mikroautobusu satiksme" nostāja???," šokēts ir aculiecinieks.

Uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksmes" pārstāve Elīna Zīlīte, pamatojoties uz aculiecinieka ziņoto, norāda, ka 263.maršruta vadītāj ir pārkāpis Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto kārtību un prasības - sabiedriskajā transportā izvietojis neatļautu simboliku.

"P/S "Rīgas mikroautobus satiksmes" oficiālā nostāja ir ievērot Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto. Informējam, ka norādītais transportlīdzeklis tiks apsekots un netļautā simbolika tiks noņemta," norāda Zīlīte.

Viņa arī akcentē, ka uzņēmuma darbiniekiem ir aizliegta jebkāda individuāla darbība, kas saistīta ar mikroautobusa noformēšanu. To nosaka uzņēmuma iekšējie darba kārtības noteikumi un mikroautobusa vadītāja amata apraksts.

Par pārpākumu mikroautobusa vadītājam izteikta piezīme un, pamatojoties uz darba samaksas noteikto kritēriju neievērošanu, samazināta noteiktā prēmija.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!