Izmantojot projektu konkursā LMT Liepājai iegūto finansējumu, Liepājas centrā tapis īpašs skulptūru ansamblis - Noķer Liepājas vēju.

Liepājnieki ieguvuši mūsdienīgu un idejiski augstvērtīgu mākslas objektu, kas tapis pateicoties īstiem darītājiem.

Kinētisko skulptūru grupa simboliski atveido trīs elementus: brāzmaino vēju kā gaisu, jūras viļņus kā ūdeni, Liepājas pilsētu - kā zemi un tikai līdzās esot cilvēkam, kā ceturtajam uguns un enerģijas elementa simbolam, šī kompozīcija kļūst pilnīga.

"Katrs kaut reizi ir vēlējies mainīt vai vismaz ietekmēt laika apstākļus - kinētiskās skulptūras dod iespēju sarunai un spēlei ar vēju un ikvienam tiek sniegta iespēja pārliecināties, vai cilvēka spēkos ir apturēt vēju. Skulptūru izvietošanas un vēja ķeršanas vieta nav izraudzīta nejauši, jo Liepāja ir pilsēta, kurā piedzimst vējš," atzīst projekta realizētājs Gaits Burvis.

Liepājnieki un pilsētas viesi varēs izbaudīt vēju un sajust tā spēku jaunā formā. Skulptūras veidotas, lai katrs var iesaistīties spēlē - pieturēt vēju, vai palielināt tā spēku, radīt vēju brīdī, kad tā nav, vai arī vienkārši vērot vēja radīto formu transformācijas un dzīvīguma ilūziju.

Jau ziņots, ka turpinot pirms trīs gadiem uzsākto projektu „LMT Latvijai", „Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) sadarbībā ar četrām Latvijas pilsētām - Talsiem, Preiļiem, Saldu un Tukumu, no 7.aprīļa izsludināja pieteikšanos jaunajam posmam.

Kopumā šogad plānota sadarbība ar astoņām pašvaldībām - nākamajā kārtā savas idejas pilsētas ikdienas uzlabošanai varēs iesniegt Bauskas, Līvānu, Ogres un Valkas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!