"Sen biju dzirdējis par Ķengaraga promenādi, bet agrāk nebija izdevies tur pabūt. Sestdien, 19.aprīlī, bija brīnišķīgs, silts un saulains rīts, kad nolēmu īstenot savu ieceri," raksta Māris.

"Ieraudzīju milzum daudz gulbju, kas cēli peldēja pa rāmo Daugavas ūdeni, dažas pīles, kaijas... Skaisti!

Bet šo skaistumu sarūgtināja skats, ko ieraudzīju nokāpjot pie upes. Izmētātas alkohola pudeles, polietilēna maisiņi un citi atkritumi, kas bija palikuši pāri pēc uzdzīves brīvā dabā.

Sažņaudzās sirds par cilvēku necieņu pret dabu un arī pret līdzcilvēku pūlēm - to cilvēku pūlēm, kas rūpējas, lai šī krastmala tiktu uzturēta kārtībā un lai ļaudīm vienmēr būtu patīkami šeit uzturēties.

Kāds vietējais iedzīvotājs parādīja arī vecu notekūdeņu attīrīšanas aku, kura iepriekšējā naktī palikusi bez vāka. Nu tajā viegli var iekrist kāds bērns, vai tumšā diennakts laikā kāds neuzmanīgāks pieaugušais.

Aicinu būt atbildīgākiem un cienīt citam citu. Sakopsim aiz sevis to, ko esam piemēslojuši! Tas nemaz nav tik grūti," mudina Māris.

Rīgas Austrumu Izpilddirekcijas pārstāve Aija Briede: "Ķengaraga promenāde ir iemīļota rīdzinieku un īpaši - Ķengaraga apkaimes iedzīvotāju atpūtas vieta. Diemžēl izpilddirekcijas darbiniekiem katru dienu jāsaskaras ar nepatīkamiem gadījumiem, kad atpūtas mīļotāji aiz sevis atstāj piedrazotu Daugavas krastu. Informējam, ka promenādes uzkopšana notiek katru dienu, papildus kopšana norisinās visu Spodrības mēnesi un turpināsies arī visa gada garumā."

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!