Foto: Saeimas administrācija

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien devusies darba vizītē uz ASV, kur premjere tiksies ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu, Enerģētikas sekretāru Ernestu Monicu un citām amatpersonām, kā arī potenciālajiem investoriem un Amerikas latviešiem, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Vizītes mērķis ir stiprināt Latvijas – ASV sadarbību drošības jomā, attīstīt abu valstu politisko dialogu gan ASV nacionālajā līmenī, gan štatu līmenī, kā arī attīstīt sadarbību ekonomikā un stiprināt saiknes ar latviešu diasporu ASV, norāda Valsts kancelejā.

Viens no vizītes būtiskākajiem mērķiem esot ekonomisko attiecību stiprināšana, turpinot iepriekš iesākto sadarbību investīciju piesaistes jomā un Latvijas uzņēmēju eksporta iespēju paplašināšanā.

NATO kontekstā ieplānots runāt arī par šī brīža Alianses prioritārajiem stratēģiskajiem jautājumiem, piemēram, ASV spēku klātbūtnes nostiprināšanu Baltijas jūras reģionā.

Straujumu vizītē pavada 15 Latvijas uzņēmēju delegācija, kas pārstāv transporta un loģistikas, kokapstrādes, izglītības, IT, ķīmiskās rūpniecības, nekustamā īpašuma un dizaina jomas.

Tāpat vizītes laikā Straujuma atklās Amerikas Latviešu apvienības 63. kongresu un tiksies ar ASV latviešu kopienas vadību. Ministru prezidente ar Amerikas latviešiem pārrunāšot ciešākas sadarbības iespējas, lai stiprinātu ASV dzīvojošo latviešu saikni ar Latviju.

Latvijā Straujuma atgriezīsies 3.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!