Foto: Shutterstock

Valdību veidojošie politiskie spēki šodien uzklausīja Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumus cīņai ar jaunajām psihoaktīvajām vielām un atbalstīja ierosinājumu noteikt tām vispārējo aizliegumu, žurnālistiem sacīja Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Viņš skaidroja, ka tiek runāts par pilnīgu tā dēvēto legālo narkotiku aizliegumu, kā arī būtisku sodu palielinājumu par šo vielu izplatīšanu. Plānots, ka par šīm vielām varētu būt līdzīgi sodi kā par nelegālā alkohola izplatīšanu, kas saistīti gan ar telpām, gan transportlīdzekļiem, skaidroja Matīss.

"Koalīcijai nebija iebildumu pret šo priekšlikumu virzīšanu uz priekšu," norādīja politiķis.

IeM cīņai ar jaunajām psihoaktīvajām vielām piedāvā veikt grozījumus likumā par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgas aprites kārtību, kā arī izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Jau ziņots, ka 9.aprīlī spēkā stājušies grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību personām, kuras pārdod tā dēvētās legālās narkotikas, ja to apritei piemērots pagaidu aizliegums.

Jau iepriekš iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) pauda, ka nākamais solis cīņā ar šīm vielām būs likumu grozījumi, ar kuriem tiktu ieviests šo vielu vispārējs aizliegums, nosakot kriminālatbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!